Aanpassingen Fietsen door het land van de Berkel

Via deze pagina informeren wij je over aanpassingen waar je rekening mee dient te houden als je ‘Fietsen door het land van de Berkel’ volgt. De aanpassingen betreffen wijzigingen in de routes en in het boekje genoemde locaties voor overnachtingen en fietswinkels.

Nieuw knooppuntensysteem in Duitsland

De deelstaat Noordrijn-Westfalen voert een knooppuntensysteem in dat vergelijkbaar is met de Nederlandse fietsknooppunten. De Duitse knooppunten zijn te herkennen aan rode bordjes met witte nummers. Bij het knooppunt staat een wegwijzer met daar bovenop het nummer van het knooppunt. Onder de wegwijzer staat het nummer van het eerstvolgende knooppunt in die richting.
Voor een groot deel is dit nieuwe knooppuntensysteem al bruikbaar voor de etappes van Fietsen door het land van de Berkel. Dit passen we ook aan in de beschrijving van de etappes, afhankelijk van de voortgang van de aanleg van de nieuwe bordjes.

Fietsbus minder interessant

Eerder reed er in het zomerseizoen een lijnbus waar de fiets op een aanhanger achter de bus meegenomen kon worden. Helaas is het aantal buslijnen met aanhanger beperkt. De fietsbus is daarmee niet meer interessant voor fietsers die langs de Berkel willen fietsen.


Gewijzigde routes:

NB Route 1 (Billbeck-Coesfeld) is niet gewijzigd omdat het knooppuntensysteem in Kreis Coesfeld nog niet is gerealiseerd (laatst gecontroleerd augustus 2022). Met uitzondering van etappe 7 (Borculo – Lochem) zijn de Nederlandse trajecten ongewijzigd.


Overnachtingen en fietswinkels:

Sommige adresgegevens voor overnachtingen en van fietswinkels zijn gewijzigd: